Non-Linear Complexity

You're miserable, edgy & tired. You're in the perfect mood for journalism

Το 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου προ των πυλών

με 5 σχόλια

Στις 14 Νοεμβρίου ξαναρχίζει η μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή της πόλης.

(Συνδημοσίευση με το open:mag)

Από την αρχική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ:

Οι πολυβραβευμένοι βέλγοι δημιουργοί Ζαν Πιέρ και Λικ Νταρντέν, ο αιρετικός ιάπωνας σκηνοθέτης και ηθοποιός Τακέσι Κιτάνο, ο αντισυμβατικός άγγλος σκηνοθέτης Τέρενς Ντέιβις, ο διεθνώς αναγνωρισμένος, βραβευμένος με δυο Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής, αργεντινός συνθέτης Γκουστάβο Σανταολάγια, ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης Βάλτερ Σάλες, είναι μερικά μόνο από τα μεγάλα ονόματα της σύγχρονης κινηματογραφικής σκηνής που αναμένεται να δώσουν το παρόν στην 49η διοργάνωση.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου, ο Κιτάνο θα παραβρεθεί για να παρουσιάσει την καινούρια του ταινία (“Ο Αχιλλέας και η χελώνα“), να δώσει ένα ξεχωριστό masterclass, αλλά και να παραλάβει έναν τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο για το σύνολο του έργου του. Το Φεστιβάλ θα τιμήσει επίσης το Μάνο Ζαχαρία προβάλλοντας το σύνολο του έργου του.

Η φετινή διοργάνωση πλαισιώνει τις συνήθεις ενότητες (Ημέρες Ανεξαρτησίας, Ματιές στα Βαλκάνια, Digital Wave) με το πρόγραμμα Greece: Generation Next, με σκοπό να αναδείξει τις δουλειές εν εξελίξει νέων ελλήνων σκηνοθετών. Περιλαμβάνει επίσης αφιέρωμα στο σινεμά της Μέσης Ανατολή με ταινίες από χώρες όπως η Αίγυπτος, το Ιράκ, το Ισραήλ, ο Λίβανος, η Συρία, η Παλαιστίνη κι η Υεμένη. Με θέμα Κοινόβιο 2008, η φετινή ενότητα Focus εστιάζει “στην ευρύτερη έννοια της δημιουργίας μικρών ή μεγαλύτερων κοινωνικών πυρήνων στην περιφέρεια – ή το περιθώριο – του κοινωνικού κατεστημένου”. Ανάμεσα στις παράλληλες εκδηλώσεις ξεχωρίζει η συναυλία της ορχήστρας Baobab από τη Σενεγάλη, στις 19 Νοεμβρίου στο Μύλο.

Έγραψαν: Cinemel, kulturosupa (1, 2), cinema-nikos

Μοιραστείτε το:
  • email
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Digg
  • Reddit
  • Technorati

Άλλα άρθρα σχετικά με το θέμα

Written by Oneiros

26-10-08 στις 01:13:21

This work by Non - Linear Complexity blog is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported.