Non-Linear Complexity

You're miserable, edgy & tired. You're in the perfect mood for journalism

Preaching to the converted

με 3 σχόλια

Και φυσικά, κανένας δεν έσβησε τα φώτα του στο δρόμο μου για 5′, προκειμένου να συμμετάσχει στην καμπάνια των Γάλλων Φίλων της Γης για την ευαισθητοποίηση πολιτών, ΜΜΕ και πολιτικών απέναντι στην αλλαγή του κλίματος και το ενεργειακό πρόβλημα.

(Ούτε καν το σχολείο, παρακάτω στο δρόμο, κι αυτό είναι το πιό καταδεικτικό για το ζαμανφουτισμό μας.) Κανένας, εκτός από μένα, δηλαδή, που έτσι κι αλλιώς τα κρατάω σβηστά όποτε δεν τα χρειάζομαι, έχω αντικαταστήσει τις λάμπες πυρακτώσεως με ηλεκτρονικές, δεν οδηγώ, ανακυκλώνω χαρτί κι αλουμίνιο κλπ. κλπ. Τέτοιες καμπάνιες πλέον, εδώ που έχουμε φτάσει, είναι γραφικές και στερούνται νοήματος.

Αλλά κι η διαρκής κωλυσιεργία κι ομφαλοσκόπηση της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας δε βοήθησε ιδιαίτερα. Έπρεπε να φτάσουμε στο παρά πέντε για να καταλάβουν το αυτονόητο. Από σημερινό άρθρο του Reuters:

Scientists and government officials in the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), the most authoritative group on global warming, agreed it was "very likely" that human activities were the main cause of warming in the past 50 years, delegates said.

‘No shit, Sherlocks…"

Το παγκόσμιο πλανητικό χωριό υπάρχει μόνο στο internet. Το μόνο που μας νοιάζει είναι η δική μας άμεση άνεση’ παρ’ ότι ο ορίζοντας γεγονότων στο θέμα της κλιματικής αλλαγής έχει φτάσει πιά στα δέκα χρόνια, ούτε καν τόσο μακριά δε μπορούμε να κοιτάξουμε, πόσο μάλλον να "διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας", όπως πρόσταζε η πολεμική κραυγή της οικολογικής κοινότητας στα "σπάταλα" 80’s. Και δεν πρόκειται, φυσικά, για αγώνα να σωθεί ο πλάνητης μέσα σε 10 χρόνια, όπως απλουστευμένα γράφουν τα ΜΜΕ, αλλά για να σωθεί ο δικός μας αδηφάγος πολιτισμός. Ο πλανήτης μιά χαρά θα αναρρώσει στους ρυθμούς του, άπαξ και μας κόψει τη φόρα. Αλλά εδώ δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα όταν είχαμε τριάντα χρόνια μπροστά μας, θα μας φτάσουν τώρα τα δέκα; Ότι φάμε κι ότι πιούμε, λοιπόν, μέχρι να νιώσουμε στο πετσί μας την αναπόφευκτη λυπητερή του ασύδοτου καταναλωτισμού.

"Lights out, suckers…"

Yeah, my blood’s so mad feels like coagulatin’ / I’m sitting here just contemplatin’
I can’t twist the truth, it knows no regulation.
Handful of senators don’t pass legislation / And marches alone can’t bring integration
When human respect is disintegratin’ / This whole crazy world is just too frustratin’

And you tell me
Over and over and over again, my friend
Ah, you don’t believe
We’re on the eve of destruction.

–Eve of Destruction, Barry McGuire

Έγραψαν σχετικά: Ελευθεροτυπία, Καθημερινή (1, 2, 3), Τα Νέα, Crazymonkey, pascal, Θ. Γούτας, Μαριαλένα, Στέφανος Παπανώτας

Μοιραστείτε το:
  • email
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Digg
  • Reddit
  • Technorati

Άλλα άρθρα σχετικά με το θέμα

  • Δεν υπάρχουν

Written by Oneiros

01-02-07 στις 09:45:07