Non-Linear Complexity

You're miserable, edgy & tired. You're in the perfect mood for journalism

Το ρολόι της συμφοράς

με 2 σχόλια

"Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι… 5 λεπτά πριν την καταστροφή της ανθρωπότητας… ακριβώς."


Ο λεπτοδείκτης στο συμβολικό Ρολόι της Ημέρας της Κρίσης έχει μετακινηθεί 18 φορές από το 1947 συμβολίζοντας την διακύμανση του κινδύνου που διατρέχει η ανθρωπότητα από την απόλυτη καταστροφή. Αρχική αφορμή για την έμπνευσή του υπήρξε η ρίψη των ατομικών βομβών στο Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα. Το ρολόι της συμφοράς κατέγραφε συνήθως απειλές που προέρχονταν από την κούρσα των πυρηνικών εξοπλισμών, όμως φέτος οι επιστήμονες της ενημερωτικής επιθεώρησης Bulletin of the Atomic Scientists , που το κουρντίζουν, αποφάσισαν επιτέλους ότι η αλλαγή του κλίματος μπορεί να αποβεί εξίσου μοιραία για την ανθρωπότητα και βάλανε τον λεπτοδείκτη 5′ πριν την καταστροφή.

Η σχετική δήλωση του Stephen Hawking, από το in.gr:

Ως πολίτες του κόσμου έχουμε καθήκον να προειδοποιήσουμε το κοινό για τους άσκοπους κινδύνους με τους οποίους ζούμε κάθε μέρα, και τους κινδύνους που διαβλέπουμε εάν οι κυβερνήσεις και οι κοινωνίες δεν αναλάβουν δράση τώρα για την πλήρη εξάλειψη των πυρηνικών όπλων και την αποφυγή περαιτέρω κλιματικής αλλαγής.

Το κοντινότερο που έφτασε το ρολόι στα μεσάνυχτα της ανθρωπότητας ήταν το 1953, όταν με αφορμή τις πυρηνικές δοκιμές ΗΠΑ και ΕΣΣΔ, οι επιστήμονες το ρύθμισαν στο παρά 2′.

Σχετικά:

Μοιραστείτε το:
  • email
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Digg
  • Reddit
  • Technorati

Άλλα άρθρα σχετικά με το θέμα

  • Δεν υπάρχουν

Written by Oneiros

19-01-07 στις 12:36:34